Toblerone muffins

De driehoekige Zwitserse chocolade reep, met honing en amandelen. Wie kent het niet. Het lekkerste ervan, vind ik misschien nog wel de vorm, dat je er precies een driehoekje vanaf kan bijten. Ben er in ieder geval dol op. Vandaag een recept met deze knisperende chocolade. Verwerkt in muffins, met uiteraard een chocolade smaak,waar je heel subtiel de kleine stukjes amandel in terug proeft. Een lekkernij, heerlijk bij een kopje thee of koffie. Het is een makkelijk recept, wat niet veel kost. Want ik, en volgens mij meerdere met mij, hebben veel van de ingrediënten standaard in huis. Dus wil je snel iets heerlijks bij de koffie, is dit een aanrader.

Ingrediënten

 

110 gram bloem
25 gram cacao
1 zakje bakpoeder
70 gram lichtbruine basterdsuiker
60 gram gesmolten roomboter, iets afgekoeld
120 ml melk
1 ei, los geklutst
100 gram Toblerone in stukjes

Bereidingswijze

 

Neem een beslag kom, en zeef daarboven de bloem, cacao en bakpoeder. Voeg ook de suiker toe.
Smelt de boter, en laat wat afkoelen. Doe in een kom een ei, eerst geklutst, voeg daar de melk aan toe, en de iets afgekoelde boter. Roer goed door elkaar.
Maak in het bloem mengsel in de kom een kuiltje, en giet daar het ei mengsel in. Voeg ook de in stukjes gesneden toblerone toe.
Roer heel voorzichtig om, tot een egale massa.
Doe het beslag in een muffin vorm, al dan niet bekleed met papieren muffin vormpjes. ( Krijg je ze beter uit de vorm )
Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 180 graden 18-20 minuten.