Sneeuw ster

 

Wie kent het niet van vroeger, de sneeuw ster. Toen ik kind was vaak op verjaardagsfeestjes op tafel. In de supermarkt in de vriezer, in de vierkante doosjes. Een zacht taartje gevuld met slagroom en advocaat.

 

Ingrediënten 

 

3 eieren, op kamertemperatuur

90 gram suiker

60 gram bloem

30 gram maïzena

snuf zout

500ml slagroom ( opgeklopt met 4 eetlepels suiker en 2 zakjes slagroom versteviger van Dr Oetker }

advocaat, koud, hoeveelheid naar smaak

poedersuiker

 

Bakvorm ø 21cm, ingevet.
Voor het beste resultaat bekleed je de bakvorm met repen bakpapier.

 

Bereidingswijze

 Meng de bloem, maïzena en een snuf zout.

 Klop de eieren samen met de suiker, met de mixer, op de hoogste stand dik en schuimig, tot het als een trage massa van de kloppers terugloopt in het beslag. Dit duurt een minuut of 10.
Zeef het bloemmengsel in gedeelten bij de eieren en spatel/vouw voorzichtig,  luchtig door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en zet in het midden van een op 150°C  voorverwarmde oven en bak in 30-35 minuten gaar.

 

Als de taartbodem goed is zet je de oven uit en de deur op een kier om voorzichtig wat koude lucht binnen te laten. Na een paar minuten kan je voorzichtig de taartbodem uit de oven halen, laat nog heel even in de vorm afkoelen en verwijder dan de rand, keer op een taartrooster en verwijder de bodem. Laat helemaal afkoelen.

 

Klop de slagroom met 4 eetlepels suiker en 2 zakjes slagroom versteviger.

 

Snij de taartbodem horizontaal in twee lagen. Snij in het midden van de bovenzijde met  sneden een ster zodat er punten ontstaan die aan de buitenrand (tenminste 2 cm) nog aan elkaar zitten. Besmeer de bodem met de slagroom. Maak in het midden een bolling zodat de bovenkant straks mooi open staat. Verdeel lekker wat advocaat over het midden van de taart en leg de bovenzijde er voorzichtig op. Door de insnijdingen staat de bovenzijde nu mooi open en is de advocaat zichtbaar.

Strooi er dan als laatste nog wat poedersuiker over.