Slagroomtaart

 

Een heerlijk zelf gemaakt taart met een vulling van kersen en slagroom.

 

Ingrediënten

 

Biscuit deeg

 

6 eieren

180 gram suiker

120 gram bloem

60 gram maizena

Snufje zout

 

Vulling

1 liter slagroom

2 zakjes slagroom versteviger

8 eetlepels suiker

 

1 zakje nougatines Dr Oetker

1 blikje vlaaivulling kersen, of jam.

 

 

Garnering

 

Chocolade, aardbei, kiwi, mandarijntjes ( Fruit naar keuze )

 

Bereidingswijze

 

Meng de bloem, maïzena en een snuf zout.

 

Klop de eieren samen met de suiker met de mixer op hoogste snelheid dik en schuimig tot het als een trage massa van de kloppers terugloopt in het beslag. Dit duurt een minuut of 10!!

 

Zeef het bloem mengsel in gedeelten bij de eieren en spatel/vouw voorzichtig, luchtig door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en zet in het midden van een op 150°C voorverwarmde oven en bak in 30-35 minuten gaar.

 

 

 

Als de taartbodem goed is zet je de oven uit, en de deur op een kier, om voorzichtig wat koude lucht binnen te laten. Na een paar minuten kan je voorzichtig de taartbodem uit de oven halen, laat nog heel even in de vorm afkoelen en verwijder dan de rand, keer op een taartrooster en verwijder de bodem. Laat helemaal afkoelen.

 

Klop de slagroom goed stijf met de slagroom versteviger en suiker. Snijd de taart horizontaal in drie. Beleg het onderste gedeelte met de vlaaivulling of jam. Leg er een plak biscuit deeg bovenop. Besmeer deze ruim met slagroom. Leg de laatste plak biscuit deeg erop. Besmeer dan de hele taart met slagroom. bovenkant en zijkanten. Doe dan de nougatines om de rand. Spuit slagroom toeven bovenop, en garneer de taart met chocolade en fruit.

 

De chocolade decoratie kan je zelf maken. Smelt pure chocolade au bain marie. Laat deze paar minuten afkoelen en doe in een spuitzak. Spuit figuurtjes op een vel bakpapier, en laat deze hard worden in de koelkast.