Petit Beurre taart ( Thee biscuit taart )

 

Dit is het favoriet taart recept van onze familie. Mijn moeder maakte deze altijd vroeger, nu ook nog steeds trouwens. En het is pas echt feest, als deze taart op tafel komt. Herinneringen aan vroeger. En ook is de taart snel klaar, en kost hij haast niets. Een succes recept dus!!

 

Benodigdheden

 

3 pakken thee biscuit.
200 gram witte basterd suiker.
3 zakjes vanille suiker.
2 ei dooiers.
5 eetlepels warme melk.
1 pakje roomboter.
Een schaal, sterke lauwwarme koffie.

Hagelslag.

Bereidingswijze

 

Een platte schaal, of dienblad als ondergrond.

Laat de boter zacht worden. Zet sterke koffie, en laat deze wat afkoelen tot deze lauw warm is. Heb je een Senseo, gewoon een kopje of vier zetten, en dan in een schaaltje doen. Meng de zachte boter, ei dooiers, warme melk, vanille suiker door elkaar. Met een mixer, tot een gladde massa. Mix dan de basterd suiker er door heen. Tot je een mooie massa hebt. Doop de thee biscuit in de koffie, en leg ze op een schaal. Niet te lang, dan vallen de koekjes uit elkaar. Maar toch wel een seconde of drie vier per koekje, zodat de koffie erin trekt.

Maak dan lagen. Smeer tussen elke laag koekjes, een laag crème. En maak drie of vier lagen. Eindig met een laag crème, ook de zijkanten. En doe als laatste de hagelslag er bovenop, en omheen.

Met deze benodigdheden maak ik of een rechthoekige taart van 5 bij 3 koekjes. Of vierkant van vier bij vier koekjes. Wil je een kleinere, pak je de helft van de ingrediënten, een grote, gewoon alles dubbel.

BELANGRIJK........
Niet de taart meteen nuttigen, maar een nacht laten staan!!!!!! Zodat de koekjes zacht kunnen worden.
En NOOIT de taart in de koelkast zetten!!!!! Wordt hij veel te hard. En is hij niet lekker. Op een schaal, en goed afdekken met aluminium folie. Blijft hij drie dagen lekker.