Pannenkoek taartje met aardbei/blauwe bessen saus.

 

Ingrediënten

 

500 ml melk

250 gram bloem

2 grote eieren

Snufje zout

Vloeibare margarine

1/2 bakje Aardbeien vers ( Grote snijd je in twee )

1/2 bakje Blauwe bessen vers

Twee eetlepels Suiker

 

Bereidingswijze

 

Zeef de bloem en mix dit samen met de helft van de melk. Voeg een voor een de eieren toe (mix het ondertussen door) en voeg tot slot beetje bij beetje de rest van de melk en snufje zout toe.

Verwarm een beetje boter in een koekenpan, zorg er voor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken.

Bak kleine pannenkoekjes, en houd ze warm op een bord, op een pan met heet water.

Doe ondertussen de aardbeien en blauwe bessen in een pannetje. Voeg ook de suiker toe. Zet dit op een heel klein vuur. Zodra het fruit warm wordt, gaat het zijn vocht loslaten, en krijg je van lieverlee een mooie saus. Schep steeds voorzichtig om, het fruit moet heel blijven. Laat dit ongeveer 20 a 30 minuten op heel laag vuur opstaan, tot je een mooie saus hebt.

Leg een stapeltje pannenkoeken op een bord, en schep hier wat van de aardbeien en blauwe bessen en saus op. Eventueel nog een bolletje ijs, en slagroom, en smullen maar!!