Oreo mini cheese cake 10-12 stuks

 

Wie kent ze niet, de oreo koekjes. Een lekker koekje met vulling. Nu al in heel veel verschillende smaken te verkrijgen. Maar voor dit recept gebruik ik de original. Een lekkernij voor bij je kopje koffie of thee. Of samen met een bolletje ijs en slagroom als nagerecht. Ik had er nog net 4 om op de foto te zetten. En nu ligt er nog maar 1 in de koelkast. Ze vallen duidelijk in de smaak. Een heel eenvoudig recept en vooral genieten. Ook heel leuk om met kinderen te maken.

 

Ingrediënten

 

Voor 10-12 stuks

 

 

1 rol Oreo original

1 beker mini oreo koekjes

100 gram zure room
60 gram suiker
half zakje vanille suiker
200 gram monchou roomkaas
2 los geklopte eieren

 

Bereidingswijze

 

Verwarm je oven voor op 150 graden. Als eerste doe je de roomkaas en suiker in een kom en meng je dit tot een glad geheel met de mixer. Daarna kluts je de eieren en voeg je deze er al mixend voorzichtig aan toe.

Nu voeg je aan het mengsel de vanillesuiker en zure room toe en mix dit goed door tot een glad beslag. Haal nu ongeveer de helft tot 3/4 van de mini oreo koekjes uit de beker.

Meng dit met een lepel door het beslag heen.

Doe 10 papieren vormpjes in een muffin bakvorm en leg op elke bodem één Oreo koekje. Dit is de bodem van de cheesecake. Met een juslepel heb ik gemakkelijk de vormpjes gevuld met het beslag.

Bak de mini cheese cakejes 25 minuten gaar op 150 graden. Laat ze even afkoelen op het aanrecht, en zet ze vervolgens in de koelkast waar ze goed kunnen opstijven. Als ze goed stijf zijn kan je ze eten! De rest laat ik gewoon in de koelkast staan tot ze op zijn! En dat was hier razendsnel!! Ik serveer ze ondersteboven, zodat het oreo koekje nu bovenop ligt.