Nougatine ijstaartje

 

Een ijs taartje wat je heel eenvoudig maakt zonder ijsmachine, of ingewikkelde ingrediënten. Binnen een half uurtje staat dit taartje in je vriezer. Heerlijk om in de zomer een stukje af te snijden, of in huis te hebben als je visite krijgt. Ik heb deze keer een maatje kleiner springvorm genomen, zodat het taartje wat hoger wordt. Neem je een normale maat, wordt de taart wat groter en lager.

 

Ingrediënten

 

250-300 gram schuim. Ik nam deze keer karamel schuimpjes van AH. ( Mokka schuim is ook heel lekker )

250 ml slagroom

2 eetlepels suiker

1 zakje vanille suiker

2 zakjes klop klop

160 ml melk

Nescafe mokka ( 1 sachet )

1 zakje nougatine van dr oetker

 

Bereidingswijze

 

Verkruimel de helft van de schuimpjes. Leg de andere heel op de bodem van je bakvorm, en laat hiervan er ook wat over voor de garnering aan de bovenkant. Klop de slagroom met de suiker en vanille suiker stijf, en zet even in de koelkast. Klop ook de klop klop met de melk stijf.

Roer de verkruimelde schuimpjes door de geslagen klop klop. Zacht roeren, zodat het luchtig blijft. Spatel dan ook de slagroom door het mengsel. Als laatste het sachet nescafe mokka, naar smaak.

Doe de helft van het mengsel op de schuimpjes bodem. Dan een flinke laag nougatine. Dan de andere helft van het mengsel, en nog een mooie laag nougatine. Als laatste wat schuimpjes ter garnering. Zet de taart in de vriezer, minimaal 8 uur, maar het liefst een hele nacht. Genieten maar.