No-bake chocolade taart

Chocolade liefhebbers.....opgelet. Ik heb een no-bake chocolade taart gemaakt. En de taart is zooooo lekker!! Het is een heel simpel recept. Je hoeft er zelfs je oven niet voor aan te zetten. Alleen een bodem maken. Een chocolade ganache maken en de taart kan de koelkast in. Bij het serveren een toef slagroom en genieten maar. Het is een taart voor echte chocolade lief hebbers, met een volle, romige chocolade smaak. En een brosse, toch zachte bodem.

 

 

Ingrediënten

200 gram digestive koekjes
90 + 60 gram roomboter in blokjes
150 ml slagroom
150 gram pure chocolade in stukjes
50 gram melkchocolade in stukjes
30 ml volle melk
60 gram kristalsuiker
Ter garnering: 250 ml slagroom + 2 eetlepels kristalsuiker+ slagroom versteviger+wat geraspte melkchocolade als garnering

Ik heb een "vlaaivorm" met losse bodem gebruikt, maar je kan ook een springvorm gebruiken.

Het recept

Begin met de bodem: smelt 90 gram van de boter op laag vuur en hak met een keukenmachine de koekjes fijn. Heb je geen keukenmachine, leg de koekjes op een plank, en rol ze in kruimels met een deegroller. Deed ik ook. Deze koekjes zijn heel bros, en dat gaat vanzelf. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en vul de taartvorm met het mengsel. Druk aan met een lepel en maak ook een klein randje van de koekkruimels tegen de zijkant. Zet minstens een uur afgedekt in de koelkast om stevig te worden.

Maak nu de ganache: doe de suiker met de room en melk in een pannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en meng er de stukjes chocolade door zodat ze smelten. Zodra het een egaal mengsel is voeg je de resterende blokjes boter toe. Roer totdat deze gesmolten zijn en laat de ganache afkoelen op het aanrecht tot kamertemperatuur.

Vul de taartbodem voorzichtig met de ganache, gewoon vanuit het pannetje gieten. Zorg, dat je niet over je zijkantjes giet. Blijf een klein stukje van de rand.En laat minstens zes uur afgedekt opstijven in de koelkast.

Serveren
Rasp nu wat chocolade, en strooi over de taart. Klop de 250 ml slagroom met 2 eetlepels suiker en slagroom versteviger. Spuit bij het serveren een toef slagroom erop.

Genieten maar!!

TIP
Ik heb, om slagroom op te spuiten een paar jaar geleden bij de sligro een doosje lege snoepzakken gekocht. Van die plastic punt zakjes, waar ze snoepzakken van maken. En spuitmondjes. En nu heb ik altijd een schone spuitzak, om mooie toeven slagroom te spuiten. Professionele weg werp spuitzakken zijn best groot en duur, en zonde van die dure zakken voor thuis te gebruiken.
En een spuitzak die je af moet wassen vind ik niet fris.