Nectarine kwarktaart

 

Heerlijk, al dat zomer fruit nu. Het is perzik en nectarine tijd. Dus maakte ik vandaag deze heerlijk fris zoete taart met sappige, zoete nectarines. Een lekkere manier om onze vakantie mee te beginnen.

 

Ingrediënten

 

1 kg rijpe nectarines

12 blaadjes gelatine

500 gram volle kwark

250 ml slagroom

200 gram witte basterdsuiker

1 eiwit

1 pak lange vingers

1 zakje slagroom versteviger

 

Bereidingswijze

 

Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water, minstens 10 minuten. Vet de springvorm in met boter. En doe er daarna bakpapier in, op de bodem en zijkanten. Dan krijg je de taart heel gemakkelijk uit de springvorm.

Verdeel de lange vingers (suikerkant naar beneden) over de bodem van de springvorm.

Schil de helft van de nectarines en pureer ze tot moes met de staafmixer. Doe de nectarine moes in een steelpan en verwarm niet laten koken. Zet het vuur uit en voeg de uitgelekte gelatineblaadjes toe aan de warme nectarine moes. Roer totdat de gelatine is opgelost.

 

Snijd de overige nectarines (houd er 1 achter voor garnering) in kleine stukjes. Als je wilt kun je eerst het velletje van de nectarine aftrekken, bij rijpe nectarines gaat dat heel makkelijk. Ik liet het velletje er gewoon aan zitten. Mooi voor de kleur.

Klop het eiwit met de mixer tot stijve pieken. Klop in een andere kom de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker en slagroom versteviger. Klop in een derde kom de kwark en 200 gram witte basterdsuiker door elkaar. Roer de nectarine moes door de kwark. Spatel de slagroom en het eiwit door de kwark en tot slot de perzikstukjes.

 

Verdeel het kwarkmengsel voorzichtig over de lange vingers in de springvorm. Ga de springvorm niet schudden of te hard bewegen, want dan kunnen de lange vingers naar boven komen drijven.

Zet de taart minimaal zes uur in de koelkast. Garneer met wat nectarine partjes.