Linda's eezie peezie chocolade taart

 

Niels wilde graag een chocolade taart. Maar vooral geen chocolade taart met vulling van bijv fruit, noten of jams. Maar zowat elke taart in mijn chocolade taart kookboek had een vulling met fruit. Dus daarom deze chocolade taart bedacht. Een heel makkelijk beslag, en een chocolade ganache om over de taart te gieten. Waar de taart prachtig van gaat glanzen. Deze taart is chocolade, chocolade, chocolade, voor de echte liefhebber. Je kunt ganache van witte, pure en melk chocolade maken. Een lekkere, simpele chocolade taart dus. Zet maar thee jongens!!

 

Benodigdheden

 

200 gram pure chocolade

200 gram roomboter

4 eieren

150 gram fijne tafelsuiker

60 gram bloem

Half zakje bakpoeder

 

Voor de ganache

 

100 ml slagroom

100 gram pure chocolade

100 gram melk chocolade

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 180 °C.

 

Laat de chocolade met de boter smelten au bain-marie.

 

Klop de eieren met de fijne tafelsuiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is. Klop er dan losjes de gezeefde bloem en het bakpoeder door.

 

Meng de twee mengsels door elkaar en giet over in de met boter ingevette en daarna met bakpapier beklede bakvorm.

 

Bak 20-25 minuten in de oven. De taart moet na die tijd in het midden net gaar zijn.

 

Neem de taart uit de oven. Laat de taart eerst een kwartiertje afkoelen voor je hem uit de vorm stort.

 

Maak de ganache. Verwarm in een pannetje de slagroom met de pure en melkchocolade. Giet deze over je chocolade taart en smeer mooi uit. Garneer je taart met bij chocolade, en of fruit.