Cinnamon Rolls ( Kaneel rolletjes )

 

Ze zijn zó ontzettend lekker en zó ontzettend makkelijk om te maken. Je maakt de rolletjes én het glazuur in 10 minuutjes en je zet ze 15 minuutjes in de oven. Misschien een leuk idee voor de paastafel?

Deze kaneel broodjes zijn gemaakt van croissant deeg!! Heel gemakkelijk, en zo lekker. Je keuken ruikt goddelijk als ze uit de oven komen.

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor het broodje?!
– 1 rond,doosje met croissant deeg bijv danerolle.
– Kaneel
– Kristalsuiker

Wat heb je nodig voor het glazuur?
– Melk
– Poedersuiker

Bereidingswijze

 

Haal het deeg voorzichtig uit het doosje en rol het uit. Laat de driehoeken aan elkaar zitten, je hebt namelijk een rechthoekig stuk deeg nodig. Haal de ‘stippellijntjes’ weg door het deeg goed tegen elkaar aan te drukken.

Bestrooi het deeg rijkelijk met suiker en kaneel

Begin nu met het volgende stuk deeg (het zijn er 3 in totaal). Bestrooi het ook met suiker en kaneel en rol deze om je andere rol. Het is de bedoeling dat je 1 rol steeds groter/dikker maakt door meerdere lagen deeg op te rollen. Doe hetzelfde met het laatste ‘rechthoek’ aan deeg.

Nu je rol klaar is snij je er rolletjes van, ongeveer 1.5-2 cm breed. En leg deze op een met bakpapier bedekte plaat. Of zoals ik gedaan heb in een vorm, bekleed met bakpapier. Leg de rolletjes ongeveer anderhalve centimeter uit elkaar.
Bak de rolletjes op 180 graden in 13/15 minuten. Houdt het goed in de gaten. Croissant deeg, heeft de eigenschap, heel snel donker te kleuren!!

Ondertussen maak je het glazuur door de poedersuiker met de melk te mengen. Houdt er rekening mee dat je veel meer poedersuiker als melk nodig hebt. Doe twee eetlepels poedersuiker in een bakje en giet daar iedere keer een heel klein beetje melk bij. Echt druppels gewijs, je hebt niet veel melk nodig. Goed roeren en je krijgt een heerlijk glazuur.

Na 13/15 minuten haal je de rolletjes uit de oven en smeer je wat glazuur over de broodjes. Warm zijn ze het allerlekkerst!