Kit-kat en m&m's taart

 

Op verzoek van onze zoon een kit kaart taart gemaakt. Het is een biscuit deeg. De randen kit-kat, bovenop m&m's en een vulling van chocolade mousse en slagroom. Een taart met een vrolijke en feestelijke uitstraling.

 

Ingrediënten

 

Biscuit deeg

 

 

 

6 eieren

 

180 gram suiker

 

120 gram bloem

 

60 gram maizena

 

Snufje zout

 

750 ml slagroom vet gehalte minstens 35%

6 eetlepels suiker

2 eetlepels slagroom versteviger

Zak m&m's 300 gram

2 zakken mini kitkat

1 pot chocolade mousse

 

Bereidingswijze

 

Maak eerst het biscuit deeg.

Meng in een schaaltje de bloem, maïzena en een snuf zout.

 

Klop in een grote kom, de eieren samen met de suiker met de mixer op hoogste snelheid dik en schuimig tot het als een trage massa van de kloppers terugloopt in het beslag. Dit duurt een minuut of 10!!

 

Zeef het bloem mengsel in gedeelten bij de eieren en spatel/vouw voorzichtig, luchtig door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en zet in het midden van een op 150°C voorverwarmde oven en bak in 30-35 minuten gaar.

 

 

 

Als de taartbodem goed is zet je de oven uit, en de deur op een kier, om voorzichtig wat koude lucht binnen te laten. Na een paar minuten kan je voorzichtig de taartbodem uit de oven halen, laat nog heel even in de vorm afkoelen en verwijder dan de rand, keer op een taartrooster en verwijder de bodem. Laat helemaal afkoelen.

 

Klop de slagroom stijf met 6 eetlepels suiker en de slagroom versteviger. Snijd de biscuit horizontaal in drie. Besmeer de bodem met een laag chocolade mousse. Leg er weer een plak biscuit bovenop. Besmeer deze met slagroom. Leg de laatste plak biscuit erop. En smeer deze ook in met chocolade mousse.

Besmeer de randen ruim met slagroom. Druk de kit kat netjes rondom tegen de rand. Strooi op de bovenkant de m&m's.