Cake rol met kersen

 

Een heerlijke rol rijkelijk gevuld met slagroom en verse kersen.

 

Ingrediënten

 

4 eieren

120 gram suiker

1 zakje vanille suiker

100 gram bloem

20 gram maizena

1/2 pot kersenjam

Verse Kersen 1 bak ( 1/2 bak klein snijden voor de vulling. Paar gebruiken voor de garnering )

500 ml slagroom opgeklopt met 4 eetlepels suiker en slagroom versteviger

 

Bereidingswijze

 

Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker totdat je een schuimige massa hebt. Dit duurt 10 a 12 minuten. Echt kloppen op de hoogste stand. Spatel de gezeefde bloem en maizena door het ei mengsel. Spatel heel voorzichtig, niet roeren. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Spreid hier het biscuit beslag over uit. Ongeveer 1 cm dik. Zet in een voorverwarmde oven van 170 graden, tien minuten. Het deeg moet gaar, niet te bruin en soepel uit de oven komen.

Haal uit de oven, leg een schone theedoek met ruim poedersuiker neer, waar je het biscuit deeg ondersteboven op neer legt. Haal het bakpapier eraf. Rol het biscuit op en laat in de handdoek afkoelen. Ontdoe de kersen van hun pit, en snijd ze in stukjes. Klop de slagroom met de suiker en slagroom versteviger. Als het biscuit afgekoeld is, rol je het weer af. Bestrijk het met de kersenjam, hier boven op de stukjes kers. En daarboven op de slagroom. Mooi uitstrijken over het hele biscuit. Hou wat slagroom apart voor de garnering bovenop. Als de vulling erin zit, rol je de biscuit rol weer op. Zo strak mogelijk. Leg opgerold in de handdoek of vershoudfolie in de koelkast. Laat een paar uur opstijven. Bestrooi met poedersuiker en garneer af met slagroom en wat kersen.