Chocolade-peren cake

 

Afgelopen week had ik mooie rijpe peertjes in huis, mooie kleine peren. En toen bedacht ik mij, om eens een peren cake te maken met hele peertjes. De combinatie chocolade en peren is natuurlijk sowieso goddelijk. En de cake was echt super lekker. En ziet er heel feestelijk uit als je hem aansnijd.

 

Ingrediënten

 

200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren
1 tl vanille extract
180 gram zelfrijzend bakmeel
20 gram cacaopoeder
snufje zout
5 kleine rijpe peren

 

Bereidingswijze

 

In een kom doe je de boter en suiker bij elkaar, mix tot een romig geheel. Voeg dan de eieren één voor één toe, mix tot een ei volledig is opgenomen tot je het volgende ei toevoegt. Voeg tegelijk met een van de eieren ook de vanille extract toe.

Doe nu de laatste ingrediënten, zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en zout in de kom en mix tot deze ingrediënten zijn opgenomen.

Vet je bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem, ( ik gebruik graag bakpapier in de vorm, kan je de cake er zo uit tillen als hij klaar is ) smeer dan een dun laagje beslag op de bodem van de cakevorm. Schil de peren (laat de steeltjes eraan zitten) droog ze met keukenpapier, en zet ze op een rij in de bakvorm. Je kunt de rest van het beslag erbij scheppen, maar ik vond het in dit geval makkelijker om hier een spuitzak voor te gebruiken.

Vul een (wegwerp)spuitzak met het chocoladebeslag, knip het puntje eraf en verdeel gelijkmatig in de vorm. Zorg dat je het beslag ook goed tussen de peren spuit.

Bak de cake in 75 minuten op 160 graden gaar.