Banaan karamel taart

Een banaan karamel taart gemaakt. Met oa bananen, homemade karamel én een laag gesmolten chocolade. Klinkt als een enkele reis naar de hemel, toch?
Door de crème fraîche, die je door de karamel slagroom mengt, is de taart niet mierzoet, maar lekker fris.
Gebruik een vlaaivorm, met uitneembare bodem!!


Benodigdheden

 

200 gram digestieve koekjes
100 gram roomboter
150 gram pure chocolade
150 gram melk chocolade
3 blaadjes gelatine
80 gram rietsuiker
125 ml slagroom
100 ml crème fraîche
3 a 4 bananen

Bereidingswijze

 

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Geen keukenmachine voor handen? Leg de koekjes op een snijplank, en rol ze met een deegroller zodat ze verkruimelen. Smelt de boter in een steelpan en meng als deze helemaal gesmolten is door de koekkruimels. Schep de kruimels in de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Breek de pure en melk chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Giet de chocolade gelijkmatig over de bodem en doe dit zo snel mogelijk. Wacht je te lang of wil je met een lepel de chocolade verspreiden? Dan is de kans groot dat de chocolade stolt en aan de bodem blijft plakken waardoor je stukken bodem lostrekt. Zet de bodem een half uur afgedekt in de koelkast.

Week de gelatine 5 minuten in een kom koud water. Klop de slagroom stijf en spatel de crème fraîche erdoor. Zet even in de koelkast. Doe de suiker in een steelpan en laat op LAAG vuur karamelliseren tot goudbruin. Zet het vuur uit als de karamel de juiste kleur heeft. Roer voorzichtig vier eetlepels van het slagroommengsel door de karamel.

Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de karamel. Meng goed en zet als je klontjes karamel krijgt het vuur op de laagste stand aan. ( Geen klontjes, dan hoef je het niet terug op het vuur te zetten ) Laat de karamel weer smelten onder continu roeren, zodat je een mooie egale saus hebt. Laat 10 minuten afkoelen en meng nu driekwart van de saus door het slagroommengsel.

Pel de bananen, snijd ze in plakjes van één centimeter en verdeel over de taartbodem. Schep de karamelslagroom erop en verdeel gelijkmatig met een spatel. Schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op en laat de banaan karamel taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.

Thee zetten en smullen maar.....