Baked lemon cheesecake

 

Een heerlijk fris zoete lemon cheesecake.

 

Ingrediënten

 

4 eieren

150 gram suiker

400 gram roomkaas

150 gram volle kwark

200 gram digestive koekjes

90 gram gesmolten roomboter

1 citroen

Lemon curd ( het recept vind je hier op mijn site, onder de rubriek bijgerechten )

 

Bereidingswijze

 

Verkruimel de koekjes. Verwarm de roomboter in een pannetje, en roer er de koek kruimels doorheen.

Leg bakpapier in een vorm, en druk het koek mengsel in de vorm.

Zet de vorm nu even in de koelkast.

Klop de eieren, met de suiker, kwark en roomkaas tot een gladde massa. Klop het beslag niet te lang.

Was de citroen, rasp de schil er vanaf, en voeg de schil toe aan het mengsel.

Meng het kort, en giet het cheesecake beslag in de vorm.

 

Bak de cheescake in een voorverwarmde oven van 150 graden, 50 minuten.

Hij mag best nog iets wiebelig zijn als je hem uit de oven haalt. Laat even op je aanrecht afkoelen, en zet de taart daarna een nachtje in de koelkast om mooi stevig te worden. Trek dan met de lemon curd strepen over de cheesecake. En serveer deze ook in een schaaltje erbij.