Aardbeien kwarktaart

 

Wat is er lekkerder in de zomer, dan een kwark taart vol verse aardbeien. Heerlijk fris, en romig zoet.

 

Ingrediënten

 

1 pak bastogne koeken

100 gram roomboter

1 kg aardbeien

250 ml slagroom

500 gram volle romige kwark

200 gram basterdsuiker + 2 eetlepels+ 1 eetlepel

12 blaadjes gelatine

100 ml sinaasappelsap

 

Bereidingswijze

 

Maak van de bastogne koekjes kruimels. Dit kan bijv door met een deegroller erover te rollen, ik deed ze in een vijzel, of in een keukenmachine. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg, nadat je de pan van het vuur hebt gehaald de kruimels toe. Roer dit goed door. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier, nadat je hem eerst invet, blijft het papier goed zitten. Doe de koekkruimels in de vorm, en druk goed aan. Maak een mooie gelijke bodem. Zet deze in de koelkast.

Zet de sinaasappelsap in een pannetje op laag vuur, en laat warm worden. Leg de blaadjes gelatine in water, voor 5 minuten. Als de sinaasappelsap warm is, haal je deze van het vuur, en roer je er de uitgeknepen blaadjes gelatine door heen. Zet heel even tien minuutjes in de koelkast.

Doe ongeveer 600-700 gram aardbeien in de keukenmachine en draai er puree van, voeg 1 eetlepel witte basterd suiker toe. Klop in een andere kom 250 ml slagroom stijf met 2 eetlepels witte basterd suiker, en een zakje slagroom versteviger. Doe in weer een andere kom, de kwark, 200 gram basterdsuiker en roer tot een mooie egale massa. Voeg nu de aardbeien puree toe, en roer door elkaar. Schep als laatste de slagroom luchtig erdoor heen. Dan haal je het sinaasappel/gelatine mengsel uit de koelkast er roert dat erdoor. Haal de springvorm ook uit de koelkast en snijd aardbeien door de helft. Zet ze rechtop tegen de buitenrand.

Giet nu voorzichtig het kwarkmengsel in de springvorm. En zet de taart minimaal 5 uur in de koelkast. Daarna garneer je deze af naar keuze. Met bijv fruit, slagroom, of snoep papieren bloemetjes.