Pastei met kippen ragout

Ingrediënten

1 hele kip ( Of 4 grote kippenpoten )
Water en kip bouillon tabletten
1 groot bakje champignons
100 gram roomboter
100 gram bloem
pastei bakjes
1/4 flesje kookroom
peper en zout
peterselie fijn gehakt

Bereidingswijze
Maak van kippenbouillon blokjes en water bouillon in een flinke pan. Doe de kip in de bouillon in een pan, breng aan de kook, en laat de kip een uur 0f twee zachtjes koken.
Bak ondertussen de champignons die je in schijfjes hebt gesneden in een koekenpan met wat peper en zout. Doe ze in een zeef of vergiet om ze te laten uitlekken.

Neem de gare kip uit de bouillon, en laat afkoelen. Zeef de bouillon even zodat de oneffenheden eruit zijn.
Haal het kippenvlees van de kip, en maak mooie stukjes.
Smelt in een pan met dikke bodem de roomboter. Voeg er in één keer de bloem aan toe, en bak deze zachtjes 1 minuut mee. ( Belangrijk, de bloem moet even garen, anders krijg je rauwe kleffe bloem ) Schenk de bouillon in kleine beetjes erbij, en roer constant!!!!! Schenk vocht, tot je de juiste dikte hebt bereikt. Voeg ook wat peper, zout en nootmuskaat toe.

Blijf roeren, tot een mooie gladde ragout ontstaat. Voeg dan de kip, champignons, en kookroom toe.

Laat nu de ragout nog tien minuten op een heel klein vuurtje zachtjes pruttelen. Vaak roeren!! Warm ondertussen de pastei bakjes op in de oven. Roer op het allerlaatst peterselie erdoor. En strooi nog wat peterselie erover op het bord bij serveren.