Pasteibakjes

 

Wat is er lekkerder dan een zelf gemaakte ragout. Ook de bakjes kan je zelf maken. Zorg wel dat je het bakje opbouwt met minstens vijf ringen. Anders blijft het bakje vrij laag/klein.

 

 

Ingrediënten

 

Bladerdeeg

los geklopt ei

 

Bereidingswijze

 

 

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Je kan natuurlijk ook een rol vers bladerdeeg uit de koeling nemen.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Snijd gelijke cirkels uit het bladerdeeg (gebruik bijv een kommetje als mal). Leg  cirkels op het bakpapier, dit zijn de bodems van de pasteitjes. Prik met een vork gaatjes in deze 4 cirkels.

Snijd uit de overige cirkels een kleiner rondje uit zodat een rand van ongeveer 1 cm ontstaat. Bestrijk de randen met los geklopt ei, plaats op elke bodem een rand. Bouw het bakje op met 4 a 5 randen deeg.
Bestrijk deze randen steeds met ei en leg hierboven weer een rand.

Snijd ook wat rondjes uit het bladerdeeg, dit worden de dekseltjes van de pasteitjes.

Bestrijk de pasteitjes en deksels met eidooier.
Bak ze in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten gaar en mooi goudbruin.
Laat ze na het bakken even 15 minuten drogen (afkoelen). Serveer bijv met een ragout. Kip champignon ragout hier te vinden onder de rubriek voorgerechten.