Zalm in bladerdeeg, bieslook puree en geglaceerde worteltjes. ( 2 per )

Vrijdag, dus vis. Het is echt zooooooo lekker dit. We hebben er van genoten.

Ingrediënten

2 moten verse zalmfilet
4 plakjes bladerdeeg
kruiden room kaas.
Verse dille
bloem
Verse aardappelpuree. Waar je op het laatst, gesneden bieslook doorheen roert.
500 gram worteltjes
suiker
peterselie ( ik gebruikte gewoon gedroogde )
zout-peper-nootmuskaa1 los geklopt ei
sesamzaadjes

Bereidingswijze

 

Maak een verse aardappelpuree van aardappelen, melk, wat boter, zout, peper en nootmuskaat. Roer er op het laatst vers gesneden bieslook doorheen.

Kook de worteltjes ongeveer 15 minuten in water met wat zout. Giet af, en laat ze afkoelen.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Niet te lang, als ze te lang liggen, wordt het verwerken moeilijker. Strooi wat bloem op je aanrecht, om plakken tegen te gaan. Je zal waarschijnlijk de plakjes iets moeten uitrollen met je deegroller, zodat de zalm erop past. Kruid de zalm met zout en peper. Leg de zalm op een plak deeg. Smeer er ruim kruiden roomkaas over. Snijd dille en strooi erover. Smeer de randen van het deeg in met los geklopt ei. En leg een andere plak deeg er bovenop. Druk de randen goed aan. Maak wat schuine sneden aan de bovenzijde, smeer in met ei, en bestrooi met sesam zaadjes.

Leg de zalm in een ovenschaal, waar je eerst bakpapier in hebt gelegd. Zet in een voorverwarmde oven van 200 graden. 30 minuten.

Doe wat boter of vloeibare margarine in een koekenpan.Voeg de worteltjes en suiker toe. Bak ze even tot de suiker een beetje gaat bruinen. Strooi er op het laatst peterselie over.

Serveer de zalm met puree en worteltjes.