Hussel vis ovenschotel 3 pers

Wij zijn hier dol op vis. En vandaag zin in een ovenschotel. Wij eten zeker één keer in de week een ovenschotel. Je kan er alle kanten mee op. Winters met kool, pasta ovenschotels, en vandaag dus gekozen voor een variatie met vis.
Inspiratie opgedaan op kook sites, en in boeken, maar vond niet echt precies wat ik in gedachte had. Dus mijn creativiteit een beetje laten gaan, en dit is het resultaat.
En echt een succes. Een heerlijke vis ovenschotel!! En heel gemakkelijk, alles gaat rauw de ovenschaal in, alleen de aardappelen moet je even voor koken. Bij ons, zeker een schotel die vaker op tafel gaat komen!!

Ingrediënten

3-4 pangasius filets ( Maar je kan natuurlijk vis naar keuze nemen )
Voorgekookte aardappelen ( 10 minuutjes koken )
halve prei
1 ui
1 paprika
halve courgette
Provençaalse kruiden
Vis kruiden
zout/peper
250 ml crème fraîche
Geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 225 graden. Schil de aardappelen, en kook ze tien minuten, giet ze af. Als ze wat afgekoeld zijn, snijd ze in grove stukken.

Snijd de vis in stukjes, mogen best grove stukken zijn. Kruid de stukken vis, met viskruiden.

Snijd ook de prei, ui, paprika en courgette in stukjes. Neem een grote kom, en doe daar de gekruide vis stukken in. Doe ook de, aardappelen, intussen in grove stukken gesneden en de groenten erbij. Voeg de crème fraîche, flink geraspte kaas toe. Breng het geheel op smaak met Provençaalse kruiden, zout en peper. Even goed door elkaar mengen in de kom.

Doe het dan in een ovenschaal, Strooi er dan nog wat geraspte kaas overheen. Zet het geheel voor ongeveer 25-30 minuten in de oven. tot het mooi bruin gekleurd en gaar is.