Tagliatelle met Noorse zalm en groene asperges
2 personen

Wij zijn hier dol op vis, dus dat komt zeer regelmatig op tafel. Dit recept is pasta met zalm, een geweldige combinatie, en de groene asperges maken het echt zo een heerlijk gerechtje.
Ik doe meestal mijn pasta sauzen maken met kookroom, room culinair, of bijvoorbeeld roomkaas of boursin cuisine. Voor een rode saus een lekkere tomaten basis saus maken, of rode pesto.

Nu was mij al een aantal keer, als ik de verse pasta uit de koeling haalde in de supermarkt, mij de pasta saus met spinazie en ricotta opgevallen. De bakjes die staan bij Appie, bij de verse pasta's in de koeling. Dus deze nu toch eens een keertje meegenomen. En we vonden het een heerlijke saus bij dit gerecht. Dus een leuke afwisseling.

Ingrediënten

Bakje verse tagliatelle 250 gram ( Koeling Appie )

225 g verse pastasaus spinazie-ricotta (bakje, koelvers)

350 gram Groene asperges

1 groene paprika

1 ui

2 moten Noorse zalm ( Vers, of uit de diepvries is ook heerlijke zalm )

10 Cherry tomaatjes

2 tenen knoflook

Zout/peper/viskruiden

Bereidingswijze

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. ( Groene asperges hoef je niet te schillen!! ) Snijd ze in stukken van 3 cm en kook 4 min. in water met zout. Spoel af onder koud stromend water. Laat ze even uitlekken.

Bak in een pan de gesnipperde ui, paprika in best wel grove stukken lekker aan. Voeg dan ook de knoflook toe, en bak even mee. Dan de cherry tomaatjes erbij, en even laten meebakken. Maak op smaak met zout en peper.
Voeg dan het bakje saus toe, en warm door tot alles goed warm is. Roer op het laatst de groene asperges erdoor.

Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Bak in een andere pan de zalm moten, eerst lekker gekruid met vis kruiden.

Serveer op een bord, eerst de pasta, dan de asperge saus, en dan de moot zalm. Smakelijk.