Zoete rode kool stamppot met kaneel appeltjes.

 

Ik ben werkelijk dol op rode kool! Zou het het liefste elke week eten. Er staan daarom ook al een aantal recepten met rode kool in de kookhoek. Vooral de ovenschotel is bij mij favoriet, en een feestje op tafel vind ik. Ik maak soms zelf rode kool, maar ook uit de diepvries of bijv de variant met peer en kaneel van hak vind ik heerlijk.

Nu ben ik trouwens sowieso dol op groenten, witlof, boerenkool, spruitjes, boontjes, peulen, bloemkool, asperges, worteltjes, er is denk ik niet één groente, die ik niet lekker vind. En je kan er eindeloos mee variëren.

Voor nu dus een rode kool stamp. Ik maak het van verse rode kool maar ook van rode kool uit pot. Kies wat je lekker vind. Deze variant is echt een zoetert, en een gewoon makkelijk, snel klaar gerechtje. Wel een beetje comfort food, maar dat mag best op zijn tijd!!!Ingrediënten

Verse aardappel puree van aardappelen, melk, boter, zout/peper/nootmuskaat
Rode kool.
Rozijntjes ( Geweekt in water of appelsap )
Jonagold appels
Suiker, vanille suiker, kaneel.

Bereidingswijze

 

Maak een lekkere verse aardappel puree. Roer hier de rode kool doorheen. ( Als je een pot of diepvries gebruikt, laat deze dan even uitlekken. Vers gemaakt is meestal wat minder nat )
Roer er de gewelde rozijnen door.

Bak in een koekenpan blokjes appel, samen met wat suiker, vanillesuiker en kaneel lekker een beetje bruin, en zacht. Niet te zacht, zorg dat het wel lekkere blokjes blijven in de stamp. Roer ze door de stamp.

Bak ook in een andere pan wat schijven appel met suiker en kaneel. Breng je stamp lekker op smaak met zout/peper/nootmuskaat. Serveer de stamp op een bord, en leg er wat schijven gebakken appel over. Serveer met vlees naar keuze. Is heerlijk met een balletje gehakt, chipolata worstje, of filet lapje.

Genieten maar!!