Rucola zoete aardappel stamppot 2 a 3 pers

 

Voor mij de allereerste keer dat ik gekookt heb met zoete aardappelen. Nooit eerder heb ik ze gebruikt, en was echt reuze benieuwd naar de smaak.

 

En ik kan jullie vertellen, wij vonden het echt heerlijk. Het zoete van de aardappel, ja, ze zijn echt zoet, deed me denken aan pompoen, gecombineerd met de zoute spekjes en smaakvolle zon gedroogde tomaatjes. Echt heerlijk vinden wij het, een echt herfst gerecht, wat hier zeker vaker op tafel zal gaan komen. En nu zin, om nog meer dingen te gaan proberen met de zoete aardappel.

 

 Benodigdheden

 

1 kg zoete aardappelen
vloeibare margarine
zout/peper/nootmuskaat
1 zakje rucola sla
250/300 gram spekjes
2 rode uien
zongedroogde tomaatjes op olie ( Hoeveelheid wat je lekker vind )
Parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze

 

 

Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken. kook ze in water met wat zout in 20 minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes in wat vloeibare margarine, lekker bruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

 

Snijd de rode uien in halve ringen, en bak die daarna ook even aan, tot ze zacht zijn.

Giet de aardappelen af. Stamp de zoete aardappel met een klein kneepje vloeibare margarine, wat peper en nootmuskaat tot een puree. Roer er de rucola, spekjes, zongedroogde tomaatjes die je in stukjes hebt gesneden, en gebakken uien er doorheen. Zet nog heel even op laag vuur, warm kort door, en strooi als laatste wat Parmezaanse kaas door de stamp.

 

Ik had er nog een lekker chipolata worstje bij gebakken.

 

Smakelijk!!