Spruitjes stamppot met spekjes, appeltjes en honing. 3 a 4 pers

Het is herfst, dus we gaan weer typisch herfst gerechten maken, die passen bij dit seizoen. Spruitjes staan bij ons regelmatig op het menu. Heerlijk met een aardappeltje en draadjes vlees. Vandaag eens op een andere manier. En het beviel ons goed. De spekjes maken het lekker smakelijk, en de appeltjes zorgen voor een lekker frisje. Gewoon een keertje anders dan anders. Eet er een lekker balletje gehakt bij, karbonaadje of slavink.

 

 

 

 

Benodigdheden

 

1.5 kg aardappelen
1 kg spruitjes
250-300 gram spekjes
Vloeibare margarine
Melk
zout/peper/nootmuskaat
2 appels
honing
( plakjes ontbijtspek )

Bereidingswijze

 

Maak van de aardappelen, vloeibare margarine, melk, zout/peper/nootmuskaat een mooie aardappelpuree.
Kook de spruitjes in water met zout gaar.
Stamp de spruitjes door de puree.

Ondertussen schil je de appels, snijd je deze in blokjes.
Bak de appelblokjes in een koekenpan met een kneepje honing in vloeibare margarine.

Bak in een andere pan de spekjes mooi bruin en krokant.
Laat de spekjes even goed uitlekken op keukenpapier.
Schep de gebakken appeltjes en gebakken spekjes door de stamppot, en warm nog even goed door.

Voor de garnering gebruikte ik ontbijtspek. Leg wat plakjes ontbijt-spek op bakpapier op een bakplaat. En bak krokant in een oven op 250 graden. Kan ook in een koekenpan