Spitskool-groene kool stamppot

 

Hiep hoi, stamppot op het menu vandaag. Wat hou ik er toch van. En je kan er zoveel kanten mee op. Vandaag een stamppotje van spitskool en groene kool. Een lekkere ouderwetse simpele stamppot, met spekjes. En dat smaakt altijd!! Dit stamppotje kook ik de aardappelen en groenten apart, omdat de kooktijd enorm verschilt. Omdat man lief niet van spekjes houdt door zijn stamppot, maak ik voor hem zonder vandaag.

 

Benodigdheden 2 a 3 personen

 

1-1.5 kg aardappelen

Peper/zout/nootmuskaat

Melk

Boter

500 gram spitskool en groene kool gemengd

Bakje gerookte spekblokjes

Speklapjes

 

Bereidingswijze

 

Schil de aardappelen, en kook ze met zout in ongeveer 25 minuten gaar. Giet af, en maak er met melk, boter, zout, peper en nootmuskaat een puree van. Snijd de groenten, of koop ze gesneden, en kook deze in water met zout, ongeveer 8 a 10 minuten. Ik vind het niet lekker, kool tot pap te koken, daarom houdt ik de kooktijd kort, maar je kan er uiteraard voor kiezen het wat langer te laten koken. Giet de groenten af in vergiet, en laat even uitlekken. Stamp de kool door de puree. Ondertussen heb je spekjes gebakken en op keukenpapier uit laten lekken. Schep deze ook door het stamppotje. Serveer er vlees naar keuze bij, in dit geval een speklapje.