Boerenkool wok/ovenschotel

Onze zoon houdt niet van "Aardappelen, groente, vlees"
Dus verzin ik steeds recepten met wel de "Aardappelen, groente, vlees. Maar dan anders.
Dit onderstaan recept heb ik ook zelf bedacht. En is inmiddels een succes winter recept. Dus vanavond heerlijk boerenkool op tafel.

Ingrediënten

 

Aardappelpuree van verse aardappelen!!! ( Niet uit een pakje!! )
1 zak boerenkool 250-300 gram
300-400 gram speklapjes zonder zwoerd( In blokjes of reepjes gesneden )
1 grote rookworst in plakken
Zout/peper/nootmuskaat/speklapjes kruiden
Boter/paneermeel

Bereidingswijze

 

Maak een aardappel puree van aardappelen, melk, boter, zout/peper en nootmuskaat.
Verwarm een wok, en doe daarin Blue Band vloeibare margarine. ( Ik zweer bij blue band boter, maar dat is natuurlijk persoonlijk )
Kruid de spekblokjes met speklapjes kruiden, en bak ze lekker bruin in de wok.
Snijd de rookworst in plakjes en voeg aan het spek toe. En bak tot ook de rookworst lekker gekleurd is.
Voeg dan, op half hoog vuur, niet te hoog want dan verdroogt en verbrand de boerenkool, de boerenkool toe. In beetjes, niet heel de zak gelijk!! En wok het lekker mee, tot deze wat zachter is.
Vet een ovenschaal in. Ik neem altijd één persoons schaaltjes. Vind ik leuk serveren, heeft iedereen zijn eigen schaaltje. Maar een grote kan ook.
Doe als eerste de boerenkool met spek en worst in het schaaltje. En daar bovenop de verse puree. Maak het glad. En strooi er paneermeel over. Daarna wat klontjes, of vloeibare margarine voor een mooi korstje.
Zet het dan in de oven op 200 graden, ongeveer 25 minuten, tot er een mooi bruin korstje opzit. Hangt een beetje af, van je oven.
En dan smullen maar.