Romige tomaten soep

 

750 gram pomodori tomaten

2 uien

2 tenen knoflook

1 winterwortel

1 blikje tomatenpuree 70 gram

1 liter bouillon van kippenbouillon tablet

Scheut slagroom of kookroom

1 eetlepel bloem

2 eetlepels olijfolie

( optioneel schepje bruine suiker als je van een wat zoetere tomatensoep houdt )

Gehaktballetjes

 

Bereidingswijze

 

Snijd de tomaten en winterwortel in stukjes, de ui en knoflook snipperen. Doe de olijfolie in de soeppan en laat warm worden. Fruit de ui en knoflook even kort aan. voeg dan ook de winterwortel toe, en bak deze even kort mee. Voeg dan het blikje tomatenpuree toe, en bak dit even mee om de tomatenpuree te ontzuren. Voeg dan de in blokjes gesneden tomaten toe, en roer even goed door. Dan de bloem, even goed door roeren,en dan de bouillon toevoegen. Laat dan de soep op laag vuur 30 minuten pruttelen. Haal de pan even van het vuur, en zet de staaf mixer erin, pureer tot een mooie gladde soep. Zet de soep weer op het vuur. Hier willen ze altijd gehaktballetjes in de soep, die heb ik apart gekookt in bouillon, en voeg ik nu toe. Ook voeg ik de slagroom of kookroom toe. Roer goed door, en laat nog even 5 minuten doorwarmen. Maak de soep op smaak met zout/peper, en als je van een wat zoete smaak houd een schepje bruine suiker.