Pompoen soep

 

Een echt gezellig herfst gerecht, pompoen soep. Ik hou zo van pompoen, de zacht zoete smaak en mooie kleur. Ik heb ook zoete aardappelen toegevoegd. Herfst is hier!!

 

Ingrediënten

 

1 fles pompoen

2 rode uien

3 tenen knoflook

1/2 rode peper

2 zoete aardappelen ( oranje )

Olijfolie

Peper/zout

Zure room

1 liter bouillon van groente bouillon blok

 

Bereidingswijze

 

Schil de pompoen. Verwijder de zaadjes en draden. Snijd de pompoen in stukken. Schil de zoete aardappelen en snijd ook in stukken. Snipper de ui en knoflook, en snijd de rode peper in stukjes. Maak ondertussen een liter bouillon van groente bouillon blokjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan. Doe daar de ui, knoflook en peper bij, en bak deze lekker even aan. Doe dan de pompoen en zoete aardappelen erbij. Bak nog even mee. Voeg dan de bouillon toe, en laat de soep op zacht vuur ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Zet er dan de staafmixer in, en pureer tot een mooie gladde soep. Serveer met een toef zure room.