Courgette soep met basillicum gehaktballetjes 4 pers

 

Ingrediënten

 

4 courgettes ( ik gebruikte 2 gele en 2 groene )

2 rode uien

2 tenen knoflook

1 liter bouillon van groentebouillon tablet

kookroom

250 gram gehakt

zout/peper/nootmuskaat

Paar blaadjes basillicum

1 ei

paneermeel

Olijfolie

 

Bereidingswijze

 

Snijd de ui, knoflook en courgette in blokjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en verwarm deze.Bak eerst de ui, doe er dan de knoflook bij, en dan de courgette. Bak tot het wat zachter is.Kruid met wat peper en zout. Schenk er dan de bouillon bij, die je gemaakt hebt van groente bouillon tablet. Laat het 15 min zacht koken. Draai ondertussen gehakt balletjes van het gehakt, een ei, wat paneermeel en zout/peper/nootmuskaat en wat fijn gesneden blaadjes basillicum. Kook deze apart in wat groente bouillon. Haal de soep van het vuur, en mix tot een gladde soep met de staafmixer. Zet terug op het vuur, en doe er een scheut kookroom bij, en de balletjes. Proef, en maak zo nodig nog wat op smaak.