Broccoli soep met zalm snippers

 

Ik heb een recept bedacht voor een simpele, heerlijke broccoli soep. Vind het heerlijk om lang in de keuken te staan, maar vind het ook fijn om snelle, toch gezonde recepten bij de hand te hebben. Verse, eenvoudige ingrediënten. Een soepje wat snel klaar is, en ook nog eens gezond. Als je niet van vis/zalm houdt, kan je bij het serveren ook wat crème-fraîche en geraspte kaas gebruiken in plaats van de zalm.

 

Ingrediënten

 

2 eetlepels olijfolie

2 grote uien

2 tenen knoflook

500-600 gram broccoli

1 liter water

2 groente bouillon tabletten

zout/peper/nootmuskaat

Klein scheutje kookroom

Gerookte zalm

 

Bereidingswijze

 

Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan. Snipper de ui en knoflook. Bak de ui en knoflook licht aan. Snijd de broccoli in stukken, voeg toe aan de ui en knoflook en laat kort even mee bakken. Los in een liter warm water de bouillon blokjes op, en voeg toe aan de pan.

 

Zet het vuur op laag als de soep kookt, en laat 30 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur, en maak een mooie soep door middel van de staaf mixer. Mix tot je een mooi glad geheel hebt. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat en wat vers gemalen peper. Voeg zout alleen nog toe als dat nodig is. Roer tot slot een klein scheutje kook room door de soep.

 

Snijd wat gerookte zalm in snippers, en serveer dat op de soep.