Sushi Maaltijdsalade 4 pers

 

Wij zijn hier gek op sushi, en deze salade is echt te lekker!! Het heerlijke van sushi, en het gemak van een salade. Geen gerol, matjes, of plak handen van de rijst. Sushi, dat eten wij heerlijk buiten de deur. En deze salade, is vanaf nu een favorietje voor thuis. Vooral lekker met deze warme dagen. Ik gebruikte mooie verse zalmfilet van de visspecialist de Vos uit Hoogerheiede, gebruik altijd een mooie verse zalm, bij voorkeur van de visboer/vis specialist. Je eet wel rauwe zalm, dan zou ik de voorverpakte in de supermarkt niet gebruiken.

 

Ingrediënten

 

Sushi rijst 250 gram

Rice vinegar ( de speciale voor sushi )Bijv van het merk saitaku bij albert heijn

300 gram mooie verse zalmfilet

150-200 gram surimi.

1 komkommer

1 avocado

3 lente uitjes

5 vellen sushi nori ( zeewier vellen )

Sesam zaadjes

mayonaise

Wasabi pasta

Sojasaus

 

Bereidingswijze

 

Kook de rijst zoals op de verpakking. ( Doe dit paar uur van te voren, rijst moet tijd hebben af te koelen ) Laat 15 minuten afkoelen, en roer er dan 6 eetlepels rice vinegar doorheen. Doe de deksel op de pan, en laat de rijst op het aanrecht verder afkoelen. Zet hem daarna in de koelkast. Snijd de zalm en surimi in reepjes of blokjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, nog eens, en snijd dan ook in blokjes. Snijd de lente ui in ringen. Snijd de avocado in blokjes. Als na een paar uur de rijst is afgekoeld, doe je deze in een grote kom.

 

Knip de zeewier bladeren in vierkantjes, en doe bij de rijst. Doe ook de vis, en alle groentes bij de rijst. Voeg een theelepel wasabi mayonaise toe. ( Wasabi pasta eerst mengen door de mayonaise ) En ook wat sojasaus. Meng goed door elkaar. Proef, en voeg naar smaak, rice vinegar, wasabi mayonaise en sojasaus toe, tot je de salade goed van smaak vind.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan, en voeg ook toe. Smakelijk!! Serveer met brood, kruidenboter en een sausje.