Maaltijdsalade met krieltjes, zeekraal en Hollandse garnalen  2 personen

Je kan natuurlijk een maaltijdsalade uit de supermarkt op tafel zetten, maar je kan ook zelf een maaltijdsalade maken. Vers en super gezond!! Bijv met gegrilde kip, ijsbergsla, krieltjes, ei, kaas, paprika. Of een cous cous salde met kip, abrikozen, rucola, avocado, koriander en mint. Wat ik ook heerlijk vind is met tonijn, pasta, olijven, bleekselderij, rozijnen en kaas.

Vandaag deze variant, met oa veldsla, krieltjes, zeekraal en Hollandse garnalen.

Ingrediënten

500 gram krieltjes
100 gram veldsla
100 gram groene asperge tips ( Koeling Appie )
100 gram zeekraal
100 gram Hollandse garnalen
10 cherry tomaatjes
1 citroen
15 gram verse dille
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels honing mosterd
peper/zout

Bereidingswijze

 

Boen 500 gram krieltjes schoon en kook ze in 12 minuten gaar. Laat de schil eraan!! Breng een pan water met wat zout aan de kook en kook 100 gram groene aspergetips in 1 minuut beetgaar. Voeg dan 100 gram zeekraal toe, en kook nog 1 minuut. Niet langer, want dan krijg je echt snot.Giet af en spoel koud onder stromend water.

Halveer een citroen. Pers één helft uit en snijd de andere helft in parten. Snijd 15 gram dille fijn. Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, 2 theelepels honing mosterd en 3 eetlepels olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng de dressing erdoor en laat 10 minuten intrekken.

Doe de sla en alle andere groenten erbij. Verdeel er 100 gram Hollandse garnalen over en serveer met de citroenparten.