Krieltjes salade met gerookte kip 4 a 5 pers

 

Het is heerlijk warm weer buiten, geen zin om binnen achter het fornuis te gaan staan. Dus een lekkere maaltijd salade gemaakt. Deze keer met krieltjes en gerookte kip. Een heerlijke frisse, toch romige salade is het geworden. Ik hoorde al meteen "mmmmm, lekker," dus hier thuis is het gerecht ook goed gekeurd.

 

Ingrediënten

 

600-800 gram krieltjes

Stukje gerookte kipfilet ongeveer 200-250 gram

2 stengels bleekselderij

2 lente uien

1 rode ui

5-6 eetlepels rozijnen

Stukje belegen kaas in blokjes gesneden

augurkjes in blokjes

zilveruitjes

2 a 3 eetlepels mayonaise

200 gram ( beker ) crème-fraiche

Vers gemalen peper/zout

1 turks brood

Kruidenboter

 

Bereidingswijze

 

Kook de voorverpakte krieltjes in water met een snufje zout 8 minuten. Doe dit even van te voren, en laat de krieltjes afkoelen.

Snijd de kip, bleekselderij, lente ui, rode ui, kaas en augurken in blokjes. Doe deze bij de afgekoelde, doormidden gesneden krieltjes in een grote kom. Laat de rozijnen even wellen, dep ze droog, en doe die er ook bij. Ook de uitgelekte zilveruitjes. Meng alles even goed door elkaar. Klop het bekertje crème-fraîche even los in een schaaltje.  En doe dat samen met de mayonaise bij de salade. Meng dit goed door elkaar. Breng nog wat verder op smaak met een klein beetje peper/zout.

Zet het een uurtje in de koelkast.

 

Eet het met bijv een lekker stukje focaccia brood, of Turks brood en kruidenboter.