Huzarensalade

 

Ouderwetse huzaren salade, heerlijk bij de barbecue, of zoals vandaag met een Turks brood. Ik zet geen hoeveelheden erbij, dit is op eigen gevoel, en de hoeveelheid die je wil maken.

 

ingrediënten

 

Aardappelen, 20 min gekookt en afgekoeld

Eieren

Rode ui, gesnipperd

Tomaatjes

Komkommer

Augurk

zilveruitjes

Geraspte wortel uit potje

Appel

Cornedbeef, blikje

Sla

Doperwten en wortelen

Mayonaise / Creme-fraiche

Zout/peper

Turks brood/olijfolie/Italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze

 

De aardappelen kook je, laat je afkoelen en snijd je in blokjes. Kook de eieren hard. Snijd de appel, cornedbeef, en wortelen in plakjes en stukjes. Meng de blokjes aardappel met de blokjes cornedbeef, blokjes appel, fijn gesnipperde ui, augurk, zilveruitjes, doperwten en wortelen en geraspte wortel. Doe er mayonaise bij, tot het een smeuïg geheel wordt. Pas op dat je niet teveel toevoegt in 1 keer. Maar doe dit lepel voor lepel en roer steeds oven. Ook wat zout en peper voor de smaak. Als je het lekker vind, kan je ook nog een lepel crème-fraîche toevoegen, voor een frisje, maar dit hoeft niet. Leg wat sla op een bord, doe de salade erop, met wat frisse tomaat en komkommer.

Smeer een afbak Turks brood in met olijfolie, doe hier daarna Italiaanse kruiden ( met zout, ik gebruik de molen van Jumbo ) over, en bak 10 minuten af in de oven. Snijd dit in punten.