Coleslaw

Coleslaw, echt heerlijk bij spare-ribs, of barbecue. Altijd kocht ik deze kant en klaar, van het merk Bieze. Vandaag besloot ik het eens zelf te maken. Het is eigenlijk heel eenvoudig, en echt super lekker. Vandaag gegeten bij spare-ribs van de barbecue, en oven frietjes. Smullen dus.

Ingrediënten

Halve witte kool, fijn gesneden
Worteltjes, fijn gesneden
1 rode ui, gesnipperd
75 milliliter melk
75 milliliter karnemelk
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels azijn
2 eetlepels citroensap ( Mag ook uit een flesje )
2 theelepels suiker
zout en peper

 

Bereidingswijze

 


Meng de melk, karnemelk, mayonaise, azijn, citroensap en de suiker door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Proef of de dressing lekker is, voeg anders nog wat van één van de ingrediënten toe. Voeg aan het kool mengsel de dressing toe.Goed mengen. Niet alles tegelijk. Maar beetje voor beetje, tot je een smeuïge massa hebt. Maar ook niet te nat. Het kan zijn dat je wat dressing over hebt.

De kool heb ik fijn gesneden. De ui en wortelen ( worteltjes geschrapt, zak koelvers ) met de staaf mixer en mengkom en hak mes fijn gehakt.

Zet de coleslaw vervolgens minstens een paar uur in de koelkast, zodat de dressing goed opgenomen wordt door de groente.