Stoof peertjes

Een echt herfst/winter gerecht, waar je zo blij van wordt. En bij zoveel dingen lekker is. En heerlijk bij je kerst diner. Wat is er nu lekkerder, dan zelf gemaakte stoof peertjes. Het is ook heel eenvoudig te maken. En warm, of koud te eten. Ik ben er dol op!! Dit recept is voor ongeveer 10 hele peertjes. Maar je kan ze ook ontdoen van klokhuis en steeltje, en in parten snijden voor je ze opzet. Maar ik vind het wel heel mooi serveren als ze nog heel zijn.

Ingrediënten

 

1 kg stoof peren
100 gram suiker ( Wil je ze heel zoet, iets meer suiker toevoegen )
2 zakjes vanille suiker
1 pijp kaneel
200 ml rode bessensap ( Staat bij de kook pudding in het schap in de supermarkt, van het merk Betuwe )

Bereidingswijze

 

Schil de peertjes van steeltje tot onderkant. Snijd aan de onderkant een klein stukje af, zodat ze rechtop blijven staan.
Zet ze rechtop in een kookpan. Strooi er de suiker en vanille suiker over. Voeg het bessen sap toe, en de pijp kaneel.
Voeg water toe, tot ze net onder staan.
Breng aan de kook, en kook ze ongeveer twee uur op een zacht vuur.
Haal de peertjes voorzichtig uit de pan, en laat het kookvocht nog even wat koken, tot het een klein beetje ingekookt is.
Doe daarna het vocht weer over de peertjes. Serveer ze warm, of laat ze afkoelen in het kookvocht. Zijn ze afgekoeld, dan in de koelast bewaren.
Smullen maar!!!