Sint worst letter

 

Elk jaar, in de sinterklaas periode, bak ik er wel één. Een worst letter. In een handomdraai gemaakt, en een lekker hartig hapje voor bij de borrel of lunch.

 

Benodigdheden

 

5 plakjes roomboter bladerdeeg

400 gram half om gehakt

1 zakje kruidenmix voor gehakt

1 ei los geklopt

paneermeel

 

Bereidingswijze

 

Leg de 5 bladerdeeg plakjes naast elkaar. Laat ze elkaar iets overlappen, en druk goed stevig aan. Maak van het gehakt, 3/4 ei, kruidenmix en wat paneermeel een lange rol. En leg die op het bladerdeeg. Smeer de zijkanten in met los geklopt ei. En vouw de rol dicht. Vorm er nu een S van, met de naad aan de onderkant. Leg de s op een met bakpapier beklede bakplaat. En smeer licht in met los geklopt ei. Bak de letter af, in een voorverwarmde oven van 200 graden. 25 a 30 minuten.