Sint Kruidnoten-monchou taart

Vandaag een kruidnoten monchou taart gemaakt. Alvast wat uitproberen voor de gezellige sinterklaas tijd die er weer aankomt. Beetje vroeg, maar ik heb nog een paar sint recepten, dus daarom deze taart vandaag al. Het is een heel gemakkelijk recept, wat erg leuk is om bijv te maken met de kids. Super gezellig op tafel op vijf december.

Ingrediënten voor 10-12 personen

250 gram kruidnoten
100 gram boter
200 gram Mon-Chou
500 ml on geklopte slagroom
1 eetlepel suiker afgestreken
1 zakje klopfix
8 gram vanillesuiker 1 zakje
100 gram witte basterdsuiker
200-300 gam nutella ( mag ook huismerk hazelnootpasta zijn hoor )
1 zakje truffelkruidnoten
Voor garnering extra kruidnootjes en wat geschaafde chocolade

Bereidingswijze

Bekleed de bodem en de randen van je bakvorm met bakpapier.
Dit blijft goed plakken als je er eerst wat boter opsmeert.

Smelt de boter op heel laag vuur in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de warme boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm een uurtje in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Klop de slagroom samen met de klopfix en 1 eetlepel suiker in een kom op tot het goed stijf is. Meng in een andere kom, de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is.

Roer de slagroom en het MonChou mengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.

Laat de taart dan minimaal 2 uur opstijven.

Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen, ik deed 20 sec). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart. Dit moet heel snel, want door de koude taart, stolt de nutella vrijwel direct. Als het niet zo netjes is, is niet erg, er komen toch kruidnootjes overheen.

Snijd dan met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los. Garneer de sinterklaastaart bovenop met truffel kruidnoten, verkruimelde kruidnootjes en/of geschaafde chocolade.