Sint chocolade-amandel-kruidnoten cake

 

Een Sint recept. Een cake met kruidnoten, chocolade kruidnoten en amandelen.
Een home-made cake, dat is toch het aller lekkerste wat er is. Kan mij nog herinneren, dat ik vroeger, samen met mijn buurmeisje bij haar thuis ook weleens een cake mocht bakken. En nu nog steeds vind ik het één van de lekkerste, en toch simpelste dingen. Zelfs het beslag is al om van te smullen.

 

 

 

 

 

Ingrediënten

 

200 gram boter
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
8 gram vanillesuiker ( 1 zakje )
snufje zout
4 eieren
50 ml melk
4 tl speculaaskruiden
kruidnoten en klein zakje chocolade kruidnoten
Amandelschaafsel of amandelen

 

Bereidingswijze

 

Klop boter, suiker en vanillesuiker romig, voeg de eieren één voor één toe en mix tot ze helemaal zijn opgenomen. Voeg de melk en het zelfrijzend bakmeel afwisselend in delen toe aan het beslag. Voeg samen met het meel ook de snuf zout toe.

Voeg de speculaaskruiden en chocolade kruidnoten toe aan het beslag. Meng de kruidnoten met een heel klein beetje bloem voordat je ze toevoegt aan het beslag.

Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakeblik. Of gebruik bak papier, wat ik altijd doe. Krijg je de cake heel gemakkelijk uit het blik. Je kan hem er dan gewoon uit tillen.

Ter decoratie strooi je kruidnoten en amandelschaafsel over het beslag.

Bak de cake gaar in 60 minuten op 160 graden. Prik dan even met een saté prikker, in de cake, blijft het stokje droog, is de cake goed. Laat hem een half uurtje in het blik afkoelen. Leg de cake daarna op een rooster.

Thee zetten maar.