Praline torentje
Ingrediënten

 

100 gram praline of hazelnootpasta

 

250 ml verse slagroom
1 zakje slagroom versteviger

 

2 eetlepels hazelnoten

 

1 eetlepel suiker
Kletskoppen ( Koekjes )
Voor de karamel......
4 eetlepels suiker
2 eetlepels water
Bereidingswijze
Mix de slagroom en de slagroom versteviger met een mixer  stijf. Mix op het allerlaatst de pralinepasta er door heen en bewaar zolang in de koelkast.Hak of sla de hazelnoten fijn.
Verwarm het water samen met de suiker in een pannetje en roer een keer door in het begin voordat de suiker opgelost is. Laat daarna op middelhoog vuur staan totdat er belletjes komen die licht bruin verkleuren. Roer niet, hierdoor gaat de suiker kristalliseren. Zet het vuur uit en laat de karamel nog een minuutje indikken totdat hij mooi stroperig is.
Trek met een lepeltje mooie dunne sliertjes op een stuk bakpapier. Je kunt ook vormen maken zoals een ster. Laat afkoelen.Leg steeds een koekje op een bord en spuit er een mooie toef praline mousse op en herhaal dit nog twee keer zodat je een mooi torentje krijgt. Bestrooi met de hazelnoten kruimels en decoreer met de harde karamelvormpjes.