Geroosterde paprika soep met bladerdeeg hoedje

 

Ingrediënten

 

2 tenen knoflook

Twee eetl olijfolie

465 gram geroosterde paprika's ( pot )

400 gram tomatenblokjes op sap ( pot )

380 ml gevogelte fond

200 ml slagroom

4 plakjes bladerdeeg + 1 eidooier

 

 

 

Bereidingswijze

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de knoflook zonder hem te kleuren. Laat de paprika uitlekken, snijd in stukjes. Voeg toe aan de knoflook en bak 3-4 min. mee.

 

Voeg de tomatenblokjes, fond en de slagroom toe en laat 15 min. zachtjes op laag vuur koken.Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en splits het ei. Bewaar de dooier (het eiwit wordt niet gebruikt). Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met (vers)gemalen peper en zout. Houd de soep warm op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

 

Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan één kant dun met de eidooier. Schep de soep in de kommen.Bestrijk ook de rand van de kommen dun met de eidooier en leg er de deegplakjes op met de ingesmeerde kant boven. Druk het deeg licht aan, snijd eventueel overhangend deeg weg en bak de deeghoedjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.