Oreo Tiramisu

 

Vandaag een dessert gemaakt. Tiramisu, maar dan met een twist. Er zitten oreo koekjes in, en tony chocoloneley chocolademelk. Misschien een leuk idee voor de kerstdagen. Je maakt dit dessert een dag van te voren, dus ook nog erg handig voor een kerst zonder stres.

 

Ingrediënten

 

175 gram lange vingers

200 ml chocolademelk

250 gram mascarpone

125 ml slagroom

75 gram suiker

2 eetlepels cacao

100 gram oreo's

 

Bereidingswijze

 

Maak kruimels van de oreo’s . Bewaar 4 oreo koekjes om die in grove stukken te breken voor bovenop als garnering.  Meng in een kom de mascarpone met de suiker en de cacao totdat er geen klontjes meer inzitten. Vervolgens klop je in een andere kom de slagroom stijf en schep je dit daarna door de mascarpone samen met de oreo kruimels. Zelf bewaar ik dus nog wat stukken oreo voor over de tiramisu.

 

Doop de lange vingers in de chocolademelk. Bedek de bodem van een ovenschaal met de helft van de lange vingers.

 

Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Daarna doop je de rest van de lange vingers in de chocolademelk en leg je die ook in de ovenschaal. Daarna schep je de rest van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Als laatste verdeel je wat cacao en oreo kruimels over de tiramisu. Zet de oreo tiramisu een paar uurtjes in de koelkast.