Witte lasagne met kip en spekjes

 

Een lasagne gemaakt met een witte, in plaats van rode saus, en geen gehakt maar kip. Zelf een bechamelsaus maken door middel van een roux. En naast melk ook kookroom, zodat je een heerlijk romige saus krijgt. Een heerlijke afwisseling op traditionele lasagne. 

 

Ingrediënten

 

200/250 gram spekjes
300 gram kipfilet kleingesneden
200 gram kastanje champignons
2 rode uien (in kwart ringen)
3 a 4 tomaten in plakken gesneden
1 pak verse lasagne bladen
- 1 liter melk
- 1 flesje kookroom
- 100 gram roomboter
- 100 gram bloem
- Italiaanse kruiden
- kip of groenten bouillonblokje, peper, zout
- verse basilicum
- geraspte kaas

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de spekjes bruin. Strooi wat peper en zout over de kip stukjes en bak deze in de pan waar de spek in zit. Voeg ook de rode uien toe. Laat lekker even bakken.

Boen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg deze toe aan het kip mengsel. Laat tien minuten bakken en haal het met een schuimspaan uit de pan.

De saus:
De saus maak je nu in dezelfde pan. Voeg 100 gram roomboter toe aan het vet wat nog in de pan zit. Als er nog restjes champignons of spek in drijven is dat niet erg. Laat de boter zacht smelten en niet bruin worden. Doe de bloem erbij en laat tijdens roeren de bloem garen.

 

Het is altijd heel belangrijk bij het maken van een roux, je bloem goed te laten garen!!

Voeg nu een flinke plens melk en wat kookroom toe. Goed roeren met een garde zodat er een saus ontstaat. Vul steeds met beetjes aan, met de melk en kookroom, tot je een saus hebt op yoghurtdikte. Breng de saus op smaak.

 

Met een half bouillonblokje, peper, zout, nootmuskaat, Italiaanse kruiden en een pluk fijngesneden basilicum. Meng de saus met het kip mengsel.

De lasagne:
Nu ga je de lasagne opbouwen. Begin en eindig met een laag saus. Tussen de lagen ook steeds wat geraspte kaas. Verdeel nu als laatste, de tomatenschijfjes en geraspte kaas erover. Ook wat basilicum blaadjes. Zet nu de lasagne 25 a 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.