Tagliatelle met witlof en zalm 2 personen

 

Ingrediënten

 

250 gram verse tagliatelle ( koeling supermarkt )

Spekreepjes 300 gram

2 tenen knoflook

Bakje kastanje champignons ( in vieren gesneden )

125 ml creme-fraiche

2 volle eetlepels kruiden roomkaas

1/2 eetlepel oregano ( mag gewoon gedroogd uit potje )

3 grote struiken witlof

2 moten zalm

Vers gemalen peper/zout

Viskruiden

 

Bereidingswijze

 

Zet een pan met ruim water en wat zout op. En kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op het pak. Zorg dat je tagliatelle gaar is, op het moment dat ook de saus klaar is.

 

Doe wat vloeibare margarine of olijfolie in een pan, en bak de spekreepjes mooi bruin. Niet helemaal uitbakken, maar dat ze net een krokantje hebben. Haal de spekjes even uit de pan, en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg zo nodig wat olijfolie toe, als er niet veel meer in de pan zit, en doe de knoflook in de pan. Roer om, en voeg de champignons en oregano toe. Ook wat peper en zout. Bak de champignons mooi aan. Haal alle blaadjes van de witlof los, doe het onderste stuk weg.

 

Doe nu de witlof erbij, en bak onder regelmatig omscheppen de witlof zacht. Zodra de witlof zacht is, de spekjes weer in de pan.

Doe nu ook de crème-fraîche erbij, en de kruiden roomkaas. Meng tot je een mooie saus hebt. Proef of deze goed op smaak is, anders kan je altijd nog wat peer/zout toevoegen.

 

Schep de tagliatelle in een diep bord, daar bovenop de saus. Daarbovenop een moot zalm die je hebt bestrooid met viskruiden, en in boter hebt gebakken in een koekenpan. Paar minuten per kant, niet te lang bakken, zalm wordt al snel droog.