Tagliatelle met prei en spek

 

Wilde een pasta die zo klaar is, en toch vers. Dit is het geworden. En het was heerlijk.

Ingrediënten

 

Verse tagliatelle ( Ik had uit de koeling bij appie, 2 x 250 gram )
1 prei
2 uien
bakje champignons
1 flesje Blue band finesse kookroom
250-300 gram spekjes
150 gram oude geraspte kaas
Vers gemalen peper/zout

Bereidingswijze

Snijd de uien en prei in halve ringen, bak dit in een koekenpan met een beetje vloeibare margarine aan. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze bij de prei. Bak de champignons even mee. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en laat het even bakken.

Voeg het flesje kookroom toe en verwarm dit mee.

Kook ondertussen de pasta gaar in water met wat zout, zoals op de verpakking.

Bak de spekjes ondertussen in een andere koekenpan aan (zonder olie of boter). Voeg de aangebakken spekjes samen met de geraspte kaas bij het preimengsel. Laat dit even mee verwarmen, roer hierna de tagliatelle door het prei mengsel.