Tagliatelle met pesto gehaktsaus

 

Een lekker snel klaar pasta gerecht.

 

Ingrediënten

 

Tagliatelle

500 gram gehakt

2 rode uien

1 rode peper

2 tenen knoflook

1 rode punt paprika

1 bakje champignons

1 potje rode pesto

kookroom

1 klein blikje tomatenpuree

Geraspte kaas/Parmezaanse kaas

Zout/peper/paprikapoeder

Olijfolie

 

Bereidingswijze

 

Zet een pan water op voor de pasta met wat zout. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui licht aan. Voeg dan ook de knoflook en het pepertje in kleine stukjes gesneden toe.

Voeg het gehakt toe, samen met flink wat paprikapoeder, wat zout en peper.

 

Bak het gehakt rul. Voeg dan de in stukjes gesneden paprika toe. En de in schijfjes gesneden champignons. Bak dit even goed mee. Zodat de paprika en champignons zacht zijn.Bak dan even de tomatenpuree mee.

 

Voeg dan het potje rode pesto toe, samen met wat kookroom. Voeg zoveel room toe, dat je een mooie saus krijgt. Proef, en maak de saus zo nodig nog wat verder op smaak. Kook de tagliatelle gaar zoals op de verpakking. Serveer de saus over de pasta, met eventueel nog wat geraspte of Parmezaanse kaas.