Spaghetti met gehaktballetjes in een paprika room saus

Ingrediënten

 

500-600 gram half om gehakt
ei/paneermeel
Zakje gehakt kruidenmix paprika
kerrie/peper/zout/paprikapoeder
2 uien
2 rode paprika's
2 tenen knoflook
olijfolie
250 ml kookroom
spaghetti
pijnboom pitjes
1/2 groente bouillon tablet
Parmezaanse kaas
Knoflook broodjes

Bereidingswijze

 

Meng in een kom het gehakt met een ei, paneermeel, zakje kruidenmix, wat kerriepoeder, paprikapoeder, peper.
Snijd 1 ui in snippers, en meng door het gehakt. Draai er gehaktballetjes van.
Neem een hapjes of koekenpan, en bak de gehaktballetjes in olijfolie of vloeibare margarine mooi bruin en gaar.
Snijd ondertussen de andere ui, paprika, en knoflook in stukjes. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan, en bak de ui, knoflook en paprika zacht in ongeveer 10 minuten.
Voeg een heel klein beetje zout en peper toe, zomaar een snufje.
Voeg dan de kookroom toe, en de halve bouillontablet. Warm even door.
Doe dan het paprika mengsel in een kom, en maak er een gladde saus van met de staaf mixer. Rooster ondertussen de pijnboom pitjes mooi bruin in een pan.
Zet de spaghetti op, en kook deze gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Haal de gehaktballetjes even uit de pan, op een bord, en ontdoe de pan van het meeste bakvet. ( Anders wordt je saus zo vet ) Leg de balletjes weer in de pan, en voeg de paprika saus toe. Warm nog even goed door.
Zorg dat je spaghetti ondertussen klaar is, en giet deze af.
Doe de spaghetti op een bord, saus erover en de geroosterde pijnboompitjes. Eventueel heerlijk wat Parmezaanse kaas erover raspen. En knoflookbroodjes erbij. Smakelijk.