Pasta met pit, rode peper en kip  

3 a 4 pers

Een aantal jaar geleden, waren we ze ineens zat. De "pakjes en zakjes". Waarmee je een pasta maaltijd op tafel zet. Super gemakkelijk wel, je hoeft niet na te denken. vlees in de pan, groente erbij, zakje, water en klaar. En eigenlijk ook gewoon best lekker. Maar we hadden er ineens genoeg van. Alle smaken lijken ook op elkaar. Dus dan ga je gewoon experimenteren. Want dat moet toch ook zonder de droge mixen te doen zijn? Inmiddels hebben we al tal van heerlijke pasta gerechten op tafel gehad. Sauzen op basis van een verse tomaten saus gemaakt van precies, tomaten. Een basis van room, crème-fraîche, en vandaag pesto. En vandaag gekozen voor een pikante variant. En wederom erg lekker. Genoten van deze lekkere saus met pit!!

Benodigdheden:

400 gram kipfilet
Potje pesto picante van Grand Italia ( Is met chilipeper )
Ongeveer 3/4 bekertje crème fraîche ( 200 gram )
1 rode ui
1 rode peper
1 teen knoflook
50 gram rucola
10 cherry tomaatjes
zout/peper
Italiaanse kruiden ( ik gebruik de Italiaanse kruidenmolen van jumbo )
Fusili pasta
Bakje kastanje champignons
1 rode paprika
Geraspte kaas

Benodigdheden

 

Snijd de kipfilets in blokjes. Snijd ook de ui, knoflook, paprika, in stukjes. Halveer de tomaatjes, champignons in schijfjes.
Verhit wat vloeibare margarine in een hapjes, koekenpan, en bak de kip lekker bruin. Kruid deze met zout/peper/Italiaanse kruiden.
Voeg de ui en knoflook toe, laat even bakken.
Voeg dan de paprika, champignons, en rode peper toe. Laat ook dit weer even lekker bakken.
Zet ondertussen je pasta op, en kook zoals op de verpakking.
Voeg dat de tomaatjes toe, en roer even lekker mee. Dan het potje pesto ( helemaal ) en de crème fraîche.
Je hebt dan een mooie saus. Proef even of er nog zout/peper bij moet. Voeg dan de gekookte, en uitgelekte pasta toe. En warm goed door.
Zet het vuur uit, en roer dan als laatste de rucola erdoor. Die mag echt maar even.
Strooi op het bord wat kaas erover. Smakelijk!!