Spaghetti met garnalen

Ik zocht al een tijdje naar een goed recept voor een spaghetti met garnalen. Tevergeefs, dus vorige week mijn creativiteit maar eens zijn gang laten gaan en zelf een recept bedacht. En het is echt heerlijk, en een blijvertje!!

Ingrediënten

 

Spaghetti all uvo
500 gram garnalen, rauw en gepeld ( Diepvries supermarkt )
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 sjalotje
1 rode paprika
Half bakje cherrytomaatjes
Parmezaanse kaas
Zout en vers gemalen peper
Boter en olijfolie
kook room
150 gram kruidenroomkaas

 

Ingrediënten

 


Doe wat boter en olie in een hapjes of koekenpan en bak hierin de ui, paprika en het sjalotje aan. Voeg als die zacht zijn de gehalveerde cherrytomaatjes toe, en bak die ook even mee. Bak ondertussen in een andere koekenpan de garnalen met de knoflook, zout en versgemalen peper.
( De garnalen haal je uit de vriezer, en laat ze ontdooien onder koud stromend water )
Voeg aan het paprika mengsel de kruiden roomkaas toe en een flinke scheut kook room. Voeg net zoveel room toe, tot je de saus goed van dikte vind. Ondertussen kook je de spaghetti in water met zout.
Maak het paprika kruidenkaas mengsel op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg dan de garnalen/knoflook toe, en meng door elkaar. Je kan dan altijd nog een scheut kookroom toevoegen als je de saus nog niet mooi van dikte vind.
Serveer de saus en spaghetti apart, en strooi er geraspte Parmezaanse kaar over.
Smullen maar.